به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار اصفهان، جمعی از نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی و منطقه از ورق فولادی زنگ نزن که به دست توانمند کارکنان فولاد سبای فولاد مبارکه برای نخستین بار در جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا تولید شده است، رونمایی شد و شرکت فولاد مبارکه رسماً به جمع معدود تولید کنندگان این محصول با ارزش فولادی در دنیا پیوست.
سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر خود به اصفهان، ضمن حضور در فولاد مبارکه و بازدید از خطوط تولید این شرکت و رونمایی از ورق فولادی زنگ نزن گفت: از ابتدای سال، تولید فولادهای خاص با ارزش افزوده بالا در دستور کار تمامی فولادسازان کشور قرار گرفته است و کارکنان فولاد مبارکه توانستهاند با دستیابی به فناوری تولید فولادهای زنگ نزن، این محصول با ارزش را برای نخستین بار در جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا تولید و عرضه نمایند.
فاطمی امین ادامه داد: صنعت فولاد ایران توسعه و پیشرفت قابل توجهی داشته است به نحوی که در حال حاضر حدود ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید میشود و هم اکنون با چنین ظرفیتی در بین ده کشور اول دنیا قرار داریم. این در حالی است که علی رغم کاهش تولید فولاد در جهان طی ماههای اخیر، توانستیم در نوامبر سال ۲۰۲۲ رتبه هفتم را کسب نمائیم و در طول سال ۲۰۲۲ با هشت درصد رشد، بیشترین میزان رشد تولید فولاد را در بین فولادسازان صاحب نام دنیا داشته باشیم.
وی با اشاره به راهبردهای کشور در حوزه تولید و صنعت تصریح کرد: کاری که از این پس باید در صنعت فولاد کشور انجام دهیم این است که بر روی تکمیل زنجیره فولاد که با مشکلات اکتشافی، حمل و نقل و برخی زیر ساختهای دیگر مواجه است، تمرکز کنیم و در بخش دوم این راهبرد، باید توجه ویژهای به تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر داشته باشیم و از تولید انبوه محصولاتی که همه کشورهای دنیا میتوانند آنها را تولید کنند خارج شویم.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت این وزارتخانه دو هدف مهم را برای توسعه اقتصادی کشور در نظر گرفته است. اولین هدف که از اهمیت زیادی برخوردار است بهبود وضعیت معیشت و زندگی مردم است و دیگری اقتدار بین المللی است که برای رسیدن به این هدف باید همچنان که اشاره شد، محصولاتی تولید کنیم که کشورهای کمتری میتوانند آن را تولید کنند و این راهبرد به کشور اقتدار میدهد. به خاطر داشته باشیم بنابر «شاخص پیچیدگی» در کشورهایی که تنوع محصول بالاتری دارند.
فاطمی امین گفت: مسیر پر شتابی که در تولید، توسعه و اشتغال و به طور کلی در توسعه کشور از اواخر سال گذشته و در طول سال جاری آغاز گردیده است در ادامه نیز با شتاب فزایندهای ادامه یابد؛ مسلماً این دستاوردها به دست توانمند تک تک کارکنان کارخانجات به دست میآید و ما تلاش خواهیم کرد در این مسیر پر افتخار از آنها حمایت کنیم.
در ادامه این آئین سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز از کارکنان و مدیران فولاد مبارکه به عنوان افسران تولید و اقتصاد کشور نام برد، گفت: امروز حرکت در عرصه صنعت و تلاش برای تولید کردن محصولات با فناوریهای جدید و تکنولوژیهای برتر، برای کشور ما یک ضرورت است.
مرتضوی افزود: فولاد مبارکه تولید خود را با ۲.۴ و پس از آن ۳.۵ میلیون تن آغاز کرد. اما امروز شاهد این هستیم که در گروه فولاد مبارکه تولید فراتر از ۱۰ میلیون تن فولاد تولید مطرح است؛ با تبیین چنین دستاوردهایی برای مردم میتوان دشمن را از رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشت. دشمنی که با بمباران تبلیغات منفی تلاش میکند جنبههای مختلف موفقیت را از ذهن و دل مردم ما دور کند.
محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل فولاد مبارکه نیز در این آئین، با ارائه گزارشی از دستاوردهای اخیر فولاد مبارکه گفت: این شرکت با سهم ۲۰ درصدی، بزرگترین تولید کننده ورقهای فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقا است و در تولید ناخالص داخلی(GDP) نیز ۱.۵ درصد و در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت کشور نیز ۸ درصد سهم دارد.
وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه دارای یک شبکه گسترده بالغ بر ۳۵۰۰ کارخانه، کارگاه و تأمین کننده در بالادست و پاییندست خود است، افزود: این شرکت علی رغم محدودیتهای انرژی به ویژه در فصل زمستان به دلیل محدودیت گاز، با عملکرد خوب خود در شش ماه اول سال جاری توانست بخش عمدهای از اهداف تولید سالانه را محقق نماید.
مدیرعامل فولاد مبارکه ضمن ابراز خرسندی از عملکرد شرکت طی ۱۰ ماه اخیر گفت: انتظار میرود که در پایان سال، تولید در گروه فولاد مبارکه از ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فراتر رود.
به گفته طیب نیا فولاد مبارکه از ابتدای بهرهبرداری تاکنون ۱۴۲ میلیون تن انواع محصولات فولادی تولید شده خود را به بازار عرضه نموده است و در عملکرد ده ماهه نسبت به مدت مشابه سال قبل به رشد ۱۲.۸ درصدی رسیده است.
وی گفت: اگر ایران توانسته است در ردهبندیهای جهانی رتبه دهم را از آن خود کند و در ماه نوامبر سال گذشته میلادی نیز به رده هفتم صعود نماید، به دلیل وجود مجموعههایی مانند فولاد مبارکه بوده که توانستند رشد ۲۰ درصدی را رقم زده و نقش خود را به خوبی در توسعه اقتصادی کشور به ویژه در بخش صنعت فولاد ایفا نمایند.
طیب نیا گفت: نکته قابل توجه این است که این شرکت با عملکرد خوب کارکنان خود توانست از وارد آمدن هرگونه التهاب به بازار جلوگیری نماید و بازار داخلی را به طور کامل تأمین کند.
وی تصریح کرد: فولاد مبارکه تا اوایل بهمن ماه توانسته است ۱۸ درصد بیشتر نسبت به مدت مشابه سال قبل، عرضه محصول به بازار داشته باشد اگرچه در بخش صادرات، فولاد مبارکه به دلیل اولویت بازار داخل و برخی عوامل دیگر از جمله محدودیتهای انرژی، برنامه خود را محقق ننموده است؛ اما اراده شرکت براین است که تا پایان سال در بخش صادرات نیز به اهداف خود دست یابد.
طیبنیا تصریح کرد: فولاد مبارکه مصمم است که همچنان الگوی ملی بنگاه داری در صنعت کشور باشد. نکته دیگر اینکه فولادمبارکه در گام دوم بنا دارد در گذر از ۳۰ سالگی خود گامهای بلندتری بردارد. این شرکت در گام اول، خودکفایی صنعتی را هدف گذاری کرده بود و در گام دوم رشد فزاینده اقتصادی کشور را ترسیم کرده است و بنا دارد به عنوان یک شرکت بزرگ در نقش پیشران اقتصاد غیرنفتی در کشور ایفای نقش نماید.
وی با تاکید بر اینکه با همت همکاران خود در افق سال ۱۴۱۰ درآمد ۱۵ میلیارد دلاری را برای فولاد مبارکه هدف گذاری کردهایم، ادامه داد: با انجام توسعههای زیرسقف از جمله افزایش بهرهوری، مشارکت و برخی اقدامات دیگر، تولید ۱۸ میلیون تن در گروه فولاد مبارکه در افق مذکور هدف گذاری شده است.
مدیر عامل گروه فولاد مبارکه در ادامه سخنان خود از تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر به عنوان هدف ارزشمند تر فولاد مبارکه نام برد و گفت: تا امروز فولاد مبارکه توسعه کمی را مدنظر قرار داده بوده است و از این به بعد بنا دارد که بر تولید فولادهای کیفی خاص و با ارزش افزوده بیشتر تمرکز کند. روند هدف گذاری فولاد مبارکه به طور کلی ایجاد ارزش افزوده در کشور با تولید فولادهای خاص است و تلاش خواهیم کرد در حوزه بهرهوری نیروی انسانی به ازای هر تن تولید به نتایج بهتری دست یابیم.
طیب نیا با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه در حال حاضر با ۹۵ درصد ظرفیت خود در حال کار است، تصریح کرد: متأسفانه برخی صنایع کشور به دلایلی نمیتوانند از تمامی ظرفیتهای خود استفاده کنند و چالش اصلی این است که در سالهای آینده ظرفیت آنها ممکن است به ۶۰ درصد و حتی در سالهای بعد به ۵۰ درصد کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: هدف گروه فولاد مبارکه این است که محصولات با ارزش افزوده بالاتر و خاص تولید کند؛ در همین راستا فولاد مبارکه در سال جاری توانسته است حدود ۲۰ نوع محصول جدید از انواع ورقهای الکتریکی، کورتِن، تختال و ورق زنگ نزن و برخی گریدهای خاص را تولید و به بازار عرضه نماید و در ادامه کار نیز بنا دارد انواع و اقسام گریدهای دیگر را تولید نماید.
طیب نیا تصریح کرد: امروز توانایی تولید تختال و ورق فولادی زنگ نزن با عرض ۱۰۰۰ میلی متر و ضخامت شش، سه، و دو نیم میلیمتر به همت همکاران فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا نهادینه شده و ارزش این کار به این است که این اتفاق را در سال دانش بنیان بدون حضور هیچ کارشناس خارجی رقم زدهایم.
وی خاطرنشان کرد: تعداد تولید کنندگان ورقهای زنگ نزن در دنیا انگشتشمار است و همکاران ما در فولاد مبارکه پس از حدود یک سال تحقیق، مطالعه و بررسی توانستند به این توفیق دست یابند.
طیب نیا مصرف ورقهای زنگ نزن (stainless steel) در کشور را ۸۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: در کشورهای توسعه یافته به ازای هر نفر ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم از انواع فولادهای زنگ نزن را مصرف مینمایند و در کشورهای درحال توسعه این میزان یک کیلوگرم به ازای هر نفر در سال و میانگین جهانی ۶ کیلوگرم به ازای هر نفر است که امیدواریم فولاد مبارکه در سالهای آینده و در صورتی که شرکتهای دیگر کشور بتوانند ورقهای رایج را تولید نمایند و فشار درخواست ورقهای معمولی از فولاد مبارکه کاهش یابد، بتواند این محصول را تا ۲۰۰ هزار تن در سال تولید و عرضه نماید.
وی خاطر نشان کرد: فولاد مبارکه در حوزه اشتغالزایی نیز خوش درخشیده و اخیراً با برگزاری آزمون استخدامی شرایط جذب بیش از ۱۱۰۰ را فراهم کرده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه به اقدامات این شرکت در حوزه تولید انرژیهای پاک در کشور اشاره و گفت: اقدامات و سرمایه گذاریهای فولاد مبارکه در تولید انرژیهای پاک و تجدید پذیر باعث حذف سالانه ۲.۵ میلیون تن گاز CO2 میشود و با تولید انرژیهای پاک شرایط بهتری برای جامعه فراهم خواهد شد.
نظر شما